Spanje 2021

Eindelijk, corona geeft ons opnieuw een beetje vrijheid. Niet dat we nu alle teugels los laten, zeker niet want de ziekte heeft in onze familie zwaar uitgehaald. Maar er zijn opnieuw mogelijkheden en dus trokken we naar ons geliefde Spanje.

Onze beste vakanties in Spanje zijn natuurlijk met de wagen. We hebben in al onze bezoeken al wat kilometers afgereden. Dit jaar was onze eerste stop is Aranda de Duero, een provinciestad aan de boorden van de Duero. Eén van de beste wijnregio's van Spanje, Ribera del Duero. Zwaar in mijne portemonnee maar super lekker. Mijn kelder ligt er vol van.

Verder naar Iznájar, gelegen aan een meer ten westen van Granada. Prachtig, het Spaanse binnenland is zo mooi, ondanks de droogte staan er miljoenen olijfbomen.
Casa El Olivar was onze bestemming. Een B&B uitgebaat door een Belgische eigenaar. Mooi, mooi, er zijn geen woorden voor. Gastvrij, de omgeving, de infinity pool, kortom de beleving was prachtig.
Rust en relax was de boodschap, na een druilige zomer in België was de warmte zeker welkom.
Een auto is zeker nodig in deze regio. Door de bergen in de zon van dorp naar dorp. Een pitstop in een klein restaurant of café, heerlijk
Dit is nog eens reizen zonder in de massa te zitten. Geen files, weg van de Boomsesteenweg en de Antwerpse ring. Hoe mooi kan het leven zijn.

 

 

Na vier dagen cruisen we verder richting Nerja. Een nieuwe voorruit in de Volvo laten plaatsen na bekogeling met een steen door een vrachtwagen en we zijn weer klaar.
In Nerja hadden we een kleine cortijo gehuurd, Cecilio, op een 3 km van het strand. Zeer mooi gerenoveerd in 2019 met een klein zwembad. Hier kregen we het bezoek van onze gezamenlijke vriendin Dolores. Zij kwam ons een weekje vergezellen.
Nerja ligt op een 50km ten oosten van Malaga. Een gezellig stadje met leuke winkelstraatjes en veel lekkere restaurants. Hier krijg je wel keuzestres. Het Balcon van Europa en de grotten zijn de bekendste toeristische vallen. Verder zijn er zeer mooie stranden met heerlijk warm zeewater en fantastische lekkere chiringuitos. Dit zijn strandbars waar gans Spanje en alle toeristen in de namiddag gaan lunchen. Het is er steeds feest, waar de Spanjaarden al dat eten steken is voor ons nog steeds een raadsel.
Nerja is ook een goede uitvalbasis om de steden Malaga en Granada te bezoeken. Mooie dorpen zoals Torrox, Frigliana, La Herradura of Almuñecar. Neem steeds je strandzaken mee want achter elke bocht ligt er wel een mooie baai de één al wat beter bereikbaar dan de andere.
Maar aan alles komt een einde al hadden we nog een beetje hoop want in België was men nog opzoek achter een 21 miljoen winnaar van de Euromillions.

 

Terug naar huis maar niet zonder tussenstop. Deze keer doen we nog een kleine citytrip in Pamplona. Vooral gekend van zijn stierenloop door de straten van de stad op de dag van San Fermin. Honderden stieren rennen door de straten tot in de arena. Voor deze horde lopen een massa waaghalzen en jagen de stieren zo op. Alle jaren vallen er meerdere gewonden of zelfs doden. Het is een jaarlijks terugkerend feest dat een volle week duurt.
Wij gaan echter voor de pintxos. Stukjes stokbrood belegen met allerhande lekkernijen en samengehouden met een prikkertje (pintxo). Er zijn echt kunstwerkjes bij.
In de oude binnenstad is er de ene bar na de andere. Bezoek er dus meerdere en proef dat het een lieve lust is.
In het Plaza de Toro is een prachtige tour uitgestippeld zodat je de ganse traditie van de stierenloop en de corrida beter kan begrijpen.
Na een laatste avond ons buikje te hebben rond gegeten is het opnieuw tijd om uit onze droomwereld te stappen en de neus van de Volvo richting België te zetten.
Trouwens de winnaar van de Euromillions is terecht. Jammer genoeg zijn wij het niet.

 

Adiós España y hasta la próxima ....