plan belgie-slider 0

In 2004 hebben we beslist op Plan Ouder te worden. Voor ons is het geen inspanning, het is een klein stapje zetten en je maakt een kind gelukkig. Een kind waarvoor school, stromend water, toilet en nog zoveel meer, geen vanzelfsprekend iets is. Maar wat het gelangrijkste is, het geeft je een goed gevoel. Hoe klein je bijdrage ook mag zijn het doet iets met een mens.Waarvoor dank aan alle Plan medewerkers en vrijwilligers.

 

Floricelda

Floricelda Paau Pop is ons tweede Plan kindje na Sandra Maribel Dias Reyes. Floricenda is geboren in Guatemala, in de regio rond San Pedro Carcha, op 6 mei 2001. Haar familie bestaat uit vader Marcelino, moeder Agusta en twee zusjes Vilma en Yulisa. In de regio is de voertaal Maya-Kekchi. Guatemala is ongeveer 3,5 keer zo groot als België en telt + 15 miljoen inwoners.
Plan International is in de regio San Pedro Carcha vooral bezig met stromend water te brengen naar de huizen. Grote watertanks plaatsen zodat men geen grote afstanden meer moet afleggen voor zuiver water. Zorgen dat de kinderen naar school gaan en ze ook kwalitatieve opleiding geven in kleuter- en lager onderwijs. Een goede gezondheid voor de kinderen, zorgen dat ze de nodige vaccinaties krijgen. Ouders opleiding geven in goede hygiëne. Verder leert men hoe men moet omgaan met afval en dat men hun gemeenschap moet zuiver houden.
Allemaal belangrijke dingen om naar een kwalitatief betere toekomst te gaan.

 Floricelda Floricelda Familie