De Eilanden

De navigatiebalk hierboven is ook de route welke we volgden. Het is een klassieke route welke door veel reisorganisaties wordt aangeboden. Alle eilanden hebben hun eigen identiteit en dat maakt het zo boeiend aan deze reis.

Het vervoer

Het vervoer van, naar en op de eilanden is zeer goed geregeld. Er zijn voldoende verhuurbedrijven. De ferry is een belevenis op zich. De verbindingen gaan snel maar zijn toch ontspannend. Een aanrader is de slow boat, je bent tenslotte op vakantie.

De Hotels

Alle hotels hebben we geboekt via booking.com. Hierover zijn we zeer tevreden. De dag voor je vertrekt krijg je een mail met een herrinering van je booking samen met extra informatie over de regio. Een aangename service.

Cycladen

Paros, Naxos en Santorini behoren tot de Cycladen. Een eilandengroep in de Egeïsche Zee tussen het Griekse vaste land en Kreta. De archipel bestaat uit een vijftigtal eilanden waar er een dertig van zijn bewoond. Alle eilanden hebben een divers karakter, er is echter één gelijkenis en dat is het licht. Het heldere licht en de mooie kleur van het water is onevenaarbaar. De periode mei - juni is nog relatief rustig en de temperatuur is zeer aangenaam om rond te trekken. Al hadden de weergoden het niet zo goed begrepen. Alle eilanden zijn goed bereikbaar via de ferrydienst.

Grande Magazine

Grande magazine Wij zijn Grande lezers van het eerste uur, een prima maandblad voor de reiziger in u. Alle reportages heb ik in een database gestoken zo is het eenvoudig een bepaald land of stad terug te vinden in de nu al meer dan 140 nummers.